Hangt jouw kunstwerk binnenkort in één van de grootste musea van België?


Ben jij heel creatief, maak je zelf kunstwerken, en wil je graag dat je eigen kunst in een groot museum hangt? Dan is dit écht iets voor jou. Op 24 september opent het KMSKA (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen). Daar hangt kunst van verschillende grote kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Rembrandt en Rubens. Het schilderij dat je hierboven op de foto ziet is van Peter Paul Rubens en heet "Aanbidding door de koningen".


Het hangt nu in de vernieuwde Rubenszaal van het KMSKA, maar het ziet er misschien niet zo modern uit. Dat kan, want het schilderij is dan ook al 400 jaar oud. Daarom kun je vanaf nu meedoen aan een wedstrijd om een meer hedendaagse versie van het schilderij te maken, of iets helemaal anders, gebaseerd op dit schilderij.


Wist je dat de strip: "De Raap van Rubens" van Suske en Wiske over dat schilderij gaat?

De Raap van Rubens

In de strip leer je meer over de tijd waarin het werk "Aanbidding door de koningen" geschilderd is, en het maakt het misschien wel makkelijker om er iets helemaal nieuws van te maken.


Deelnemen kan tot 6 november door te klikken op deze link. En wie weet komt jouw kunstwerk dan wel ergens in het nieuwe KMSKA te hangen!

Boe!133 views