Online les volgen doe je zo: 8 tips


jongen volgt via zijn computer de online les

Nu er zo veel coronabesmettingen zijn, moet jij misschien wel les volgen thuis op je computer, omdat je klas gesloten is, of omdat jijzelf positief bent of iemand van je gezin. Dat is niet leuk, maar wij maken dat online les volgen voor jou graag iets gemakkelijker met deze 8 tips:

  1. Zet je op een rustig plekje. Het is belangrijk dat er niemand in beeld komt en dat er geen lawaai is, zodat jij en je klasgenoten niet afgeleid zijn.

  2. Zet een hoofdtelefoon op. Dat zorgt ervoor dat de klank niet weergalmt. Je hoort iedereen duidelijk en iedereen hoort jou duidelijk.

  3. Zorg voor goede internetverbinding. Als de verbinding slecht is, gaat het geluid haperen, en zal het beeld ook schokken. Is je internetverbinding wel goed maar heb je toch problemen met beeld of klank? Log dan eens uit, en daarna opnieuw in.

  4. Leg je schoolspullen bij je: boek, schrift, pennenzak en eventueel kladpapier.

  5. Vraag het woord als je iets wil zeggen of vragen, spreek zeker niet door mekaar. Dat kan door je vinger op te steken, of op een bepaald knopje te klikken (een handje bijvoorbeeld).

  6. Stel al de vragen die je hebt. Het is de bedoeling dat je slimmer wordt, niet dat je na de online les alles nog minder begrijpt.

  7. Probeer de chat alleen te gebruiken als het echt nodig is. Het leidt jou en anderen af.

  8. En vooral: wees op tijd! Zet eventueel een wekker die je 5 minuutjes voor de les laat afgaan, een beetje zoals de bel op school.

Hopelijk wordt de online nu iets minder chaotisch, en mag je snel opnieuw naar de klas.

Boe!68 views

Recent Posts

See All