top of page

Amerikaanse wint drie miljoen dollar met vergeten loterij-lotje


Een vrouw houdt een reusachtige cheque vast van de Michigan Lottery met $3.000.000 op
De verraste lotto-winnares

Deze vrouw uit Amerika heeft 3 miljoen dollar (2,6 miljoen euro) gewonnen. Maar eigenlijk won ze per ongeluk. Laura Spears zoals de vrouw heet, had een lotje gekocht via een loterij. Een paar dagen later zocht ze in haar mails naar de lotto-uitslag. Die vond ze niet, en dus ging ze eens kijken bij haar spam-mails. En tot haar grote verbazing vond ze daarin een mail met de boodschap dat ze 3 miljoen dollar had gewonnen!


Spam-mail is de mail die je krijgt zonder dat je erom gevraagd hebt. Meestal is het reclame, of zijn het mails gestuurd door hackers die je proberen geld af te troggelen aan de hand van boodschappen zoals: "Je hebt de loterij gewonnen" of "Klik hier voor 100 euro". Laura dacht ook dat ze een mail van hackers had gekregen dus checkte ze de site van de loterij en daar stond inderdaad dat ze had gewonnen. Ze houdt het geld niet allemaal zelf bij, ze gaat een deel ervan ook aan haar familie geven.


MAAR PAS OP: Laura had geluk dat ze echt had gewonnen. Klik nooit op boodschappen van afzenders die je niet kent of haal je ouders erbij!

Boe!

45 views

Recent Posts

See All
bottom of page