top of page

Belgisch hockeyteam speelt dinsdag kwartfinale op WK


Nadat onze Red Lions vrijdag nog wonnen met 7-1 van Japan, spelen ze dinsdag de kwartfinale van het WK Hockey in India tegen Nieuw-Zeeland.


Tom Boon (één van onze beste Red Lions) scoorde maar liefst 4 keer. Een andere sterkhouder, Alexander Hendrickx, raakte tijdens de wedstrijd tegen Japan geblesseerd. Hij moest al in het eerste kwart het veld verlaten na een botsing met een Japanner.


Dinsdagnamiddag probeert België voor een tweede keer op rij wereldkampioen te worden. Tijdens het vorige WK Hockey speelden de Red Lions een heel erg spannende finale tegen Australië. De uiteindelijke beslissing viel pas na shoot-outs.

Shoot-outs zijn vergelijkbaar met penalty's in het voetbal, maar toch niet helemaal hetzelfde: in het hockey start een speler vanaf de middencirkel en die krijgt dan 8 seconden om de bal in het doel te krijgen. Hij hoeft niet op zijn plaats blijven, en mag gewoon rondlopen met de bal aan zijn hockeystick.


Hopelijk winnen de Belgen het WK opnieuw. Dan moeten ze eerst voorbij Nieuw-Zeeland, dat zien we dinsdag vanaf 14.30 uur.

Een leuk weetje: België heeft nu 100 doelpunten gemaakt op een WK Hockey.

Gust

479 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page