De eerste voorstelling van de Ketnet Musical: De Finale!



Dit weekend ging in het Plopsa Theater in De Panne de nieuwste Ketnet Musical in première: "De Finale". En Kinderkrant mocht erbij zijn!


Het verhaal gaat over Fenne Coppens (gespeeld door Imea Denooze) die meespeelt in een musical. De première begint bijna, maar net voor op moet, komt Hoflakei Jeroom (Sean Dhondt) Fenne ophalen om Lakisumia - Het Land Der Musicals - te redden. In Lakisumia is Koning Louis (Sebe Buermans) ontvoerd, en er wordt niet meer gezongen. Dat is een groot probleem, want als er in Lakisumia 7 dagen lang niet gezongen wordt, dan zal het land verdwijnen. Zal het Fenne lukken om het land te redden, en koning Louis te bevrijden?


Het was een hele leuke show. Decorstukken, zoals stoelen, foto's of een kampvuur, die automatisch over het podium rijden en uit de lucht naar beneden komen, maar ook iets makkelijker gemaakte decorstukken. De acteurs hebben prachtige, sprookjesachtige kleren aan, en die brengen je ook helemaal in de sfeer van het verhaal, alsof je in een droom zit.


De liedjes die werden gezongen waren remakes van oudere nummers, die bijna altijd beter waren dan de oorspronkelijke nummers. Vooral de nieuwe versie van van de twee nummers 'Abracadabra' en 'Zwijgen is goud' was echt goed. Voor de rest werd bekendste liedje van één van de vorige Ketnet Musicals in een nieuw jasje gestoken.


De acteurs kenden erg goed hun tekst, en bleven echt in hun rol. Op een bepaald moment kreeg Gravin Berthilda van Silencio (gespeeld door Gloria Monserez) een plastic deur op haar hoofd (ik hoop dat het niet te veel pijn deed) maar ze speelde gewoon door! The show must go on, moet ze gedacht hebben.


Alles op een rijtje: Het was een topmusical, en ik raad hem aan iedereen aan!





"De Finale" loopt nog tot eind mei in Oostende, Antwerpen, Hasselt en Gent. Tickets vind je via deze link.



Boe!

113 views

Recent Posts

See All