De grootste bomenklimster van het land!Een tijdje geleden was ik wat aan het surfen op het internet, en plots kwam ik iets keileuks tegen! Een meisje, Anna (10), was een actie opgestart om dit jaar in 100 bomen te klimmen voor het goeie doel! Ze wil uiteindelijk 10.000 euro verzamelen, om met dat geld zo veel mogelijk bomen te kunnen planten. Daar wou ik wat meer over weten, en dus heb ik haar geïnterviewd.


Hoe ben je op het idee van de actie gekomen?

Ik zit bij de Leesjury, en daar lazen we het boek "Mijn jaar in een tent" van Tiny Fischer. In dat boek is er een personage, Zwaan. Zij deed een actie voor vluchtelingen. Toen ik het boek uit had, kreeg ik zin om ook een actie op te starten en bedacht ik wat ik zou kunnen doen en waarvoor. Na een beetje nadenken heb ik voor bomenklimmen gekozen. Ik wil het geld inzamelen voor de actie Bos voor Iedereen, om meer bomen te planten in Vlaanderen.


Wat vind je zo leuk aan in bomen klimmen?

Dat is een moeilijke vraag, ik vind dat gewoon leuk. Het is supertof om eigenlijk een beetje een 'parcours' in de hoogte te doen.


Welke boom vind je de mooiste?

Beuken zijn altijd heel leuk want die hebben vaak veel takken. Eiken zijn ook goed maar in de zomer misschien best niet, ik wil geen processierupsen in mijn nek krijgen. :-)


Wil je later bioloog of iets anders in verband met de natuur worden?

Niet echt, ik weet het eigenlijk nog niet. Ik wil wel iets uitvinden later.


Hoe kunnen mensen je steunen?

Ze kunnen surfen naar www.klimmaatjes.be, daar kan je geld doneren. Of als je zelf een leuke klimboom in je tuin hebt, kan je dat laten weten en dan kom ik er misschien wel eens in klimmen, haha! Ik heb ook een instagrampagina die je kan volgen, klimmaatjes. Daar post ik ook een foto, als ik een nieuwe boom beklim. Als je zelf in een boom klimt, kan je mij daar ook taggen en dan deel ik jouw foto bij mijn stories en zet ik ze in de 'Klimmaatjes'-highlights.


Hoeveel kost een boom?

Dat weet ik eigenlijk niet...


Hoeveel bomen ga je planten?

Zo veel mogelijk! Ik zou graag 10.000 euro ophalen en in 100 bomen klimmen in heel het jaar 2022. Nu zit ik aan 3.429 euro en 24 bomen.

Ik heb zelfs al eens met Dieter Coppens in een boom geklommen!


Wil je geld doneren? Ga dan naar www.klimmaatjes.be.

Boe!

104 views

Recent Posts

See All