Dit was het BK papieren vliegtuigjes gooien


Ons land is weer enkele kampioenen rijker. De discipline? Papieren vliegtuigjes gooien. Het kampioenschap vond plaats in Brussel, en het werd georganiseerd door het drankenmerk Red Bull. Er waren twee categorieën: zo ver mogelijk gooien, en zo lang mogelijk laten zweven. Dit zijn de twee winnaars:


Hannes Deweer

Dit is Hannes Deweer. Hij is 22 jaar en Belgisch kampioen in het onderdeel zo ver mogelijk gooien met papieren vliegtuigjes. Hij gooide het verst: zijn vliegtuigje landde op 48,5 meter. Dat is hetzelfde als ongeveer tien auto's achter elkaar. Zelf zei hij nog dat hij het totaal niet had verwacht, en dat hij wel trots is op zichzelf.

Dries Ferremans

Dit is de nieuwe Belgisch Kampioen in het onderdeel "papieren vliegtuigjes zo lang mogelijk laten zweven". Hij heet Dries Ferremans, en hij is 26 jaar. Zijn vliegtuigje bleef 16 seconden in de lucht. Hij is blij met zijn overwinning, ook al was het moeilijker dan gedacht, want het was ander papier dan hij gewend was. Dries is ook wereldkampioen gsm-werpen.


Dit was al de 28 editie van het Belgisch Kampioenschap. De winnaars mogen naar Oostenrijk voor het Wereldkampioenschap papieren vliegtuigjes gooien.


Boe!
115 views

Recent Posts

See All