Dit zijn de beste boeken volgens de Leesjury


De Leesjury heeft zoals elk jaar weer boeken bekroond. In die Leesjury zaten dit jaar bijna 11.700 kinderen tussen 4 en 18 jaar. Zij lezen verschillende boeken uit hun leeftijdscategorie, en stellen daarna hun boekentop op.

En dit zijn dit jaar de winnaars:

De Piraten Komen!

4-6 jaar - groep 1

Snel, verstop je! De piraten komen eraan! Of toch niet? Tom kijkt altijd uit over de zee, om te kijken of er misschien piraten onderweg zijn naar het dorp. Maar altijd als hij denkt dat hij iets ziet en alarm slaat, blijkt er niets aan de hand. Niemand in het dorp gelooft nog iets van Toms waarschuwingen. Maar wat als er straks echt piraten aankomen?
Luister naar mijn trompet!

6 tot 8 jaar - groep 2


Varkentje Biggie wil heel graag voor haar beste vriendje Olaf, op haar trompet spelen. Ze blaast en blaast op de trompet, maar Olaf vindt het niet om aan te horen. Zelfs zijn verkouden tante Molly klinkt nog beter! Moet Olaf haar de waarheid vertellen?


Een grappig verhaal met hilarische tekeningen om (voor) te lezenFrank en Stijn

8 tot 10 jaar - groep 3

Frank en Stijn zijn tweelingbroers. Ze zijn juist verhuisd naar een oud en groot kasteel. De mensen in hun dorp vinden de familie van Stijn en Frank maar raar. Op school wil Stijn bij het stoere clubje van de klas horen. Frank is dan weer verliefd op een meisje uit zijn klas. Ze bedenken een plan voor het Halloweenfeest van hun klas. Maar dat loopt niet helemaal goed.


Het is een super grappig boek met leuke tekeningen.
De juwelendief

10 tot 12 jaar - groep 4


Alex heeft echt zijn oom, een reisjournalist, niet nodig als oppas, maar toch moet hij met hem mee op de laatste reis van stoomtrein "de Hooglanden-expres". Ook het Britse koningshuis is van de partij. Dan ontdekt Alex een verstekeling aan boord. Heeft die iets te maken met de kostbare juwelen die verdwijnen, of is er meer aan de hand? Geen van de volwassenen lijkt op het goede spoor te zitten, en dus is het aan Alex om de waarheid naar boven te spitten.


Een volle-kracht-vooruit-avontuur waarin stoppen met lezen geen optie is.
Eindspel

12-14 jaar - groep 5


In het jaar 2084 wordt de 16-jarige Jasper opgeroepen om naar de Fabriek te gaan. Daar moet hij zijn gsm afgeven en wordt hij verplicht om een overall te dragen. Op het eerste zicht lijkt het leven in de Fabriek een heerlijke vakantie. Maar dan beseft Jasper dat de Fabriek helemaal niet zo leuk is als het lijkt. Met enkele vrienden komt Jasper in opstand. De groep valt al snel uit elkaar. Om de game te kunnen uitspelen moeten ze zichzelf en hun toekomst sterk in vraag stellen.


Al 43 jaar lang kiezen kinderen de beste boeken uit. Ze lezen in totaal 8 boeken. Elk jaar is er ook een feest waarop de winnaars bekend worden gemaakt, en waarop soms de auteur .van het boek langs komt.


Inschrijven kan bij een bib in jouw buurt.

Boe!86 views

Recent Posts

See All