top of page

Ed Sheeran wil zonnecrème factor 70 voor roodharigen


Ed Sheeran ken je waarschijnlijk als de zanger van het liedje Shape of you, maar hij heeft nu een opmerkelijk nieuw idee dat niets met muziek te maken heeft. Hij wil een nieuw soort zonnecrème maken en verkopen. Dat zei hij in het Britse Magazine "The Mirror".


Hij denkt dat het een gat in de markt is (iets wat er nog niet is, maar wel goed zou verkopen). Voor veel roodharigen is een factor 50-zonnecrème niet beschermend genoeg. Ed Sheeran denkt er ook aan om misschien zijn hoofd op de tube te zetten. Zou de zonnecrème er dan zo uitzien?


Maar welke factor zonnecrème gebruik jij nu best?

  • Als je rood haar hebt, veel sproeten, heel licht haar en lichte ogen hebt, gebruik je inderdaad best een factor 50+ (dus binnenkort misschien de factor 70 van Ed Sheeran).

  • Als je huid licht getint is, je haar donkerblond tot bruin en je ogen donker, gebruik je best een factor 50.

  • Als je huid van nature bruin is of zwart, dan heb je aan een factor 30 genoeg.

Maar wat denken de specialisten van zo'n zonnecrème factor 70 eigenlijk? Is dat nuttig? "Eigenlijk niet", zegt apotheker Annelies Masschelin. "Geen enkele zonnecrème beschermt je volledig tegen de schadelijke zonnestralen. Zelfs een factor 100 niet!

Als je in de zon loopt is het dus beter om je regelmatig opnieuw in te smeren, en je te beschermen met bijvoorbeeld een zonnehoedje."

Boe!

142 views

Recent Posts

See All
bottom of page