top of page

"Een superleuk boek": (S)Toverij Met Frieten


Enno houdt het boek open voor zijn gezicht.
"(S)Toverij Met Frieten is een vijfsterrenboek, dat het verdient om gelezen te worden."
Samenvatting

De papa en de mama van Mona gaan met z'n tweetjes naar Rome. Mona logeert ondertussen bij haar oma en opa die een frituur hebben. Wanneer ze daar aankomt, merkt ze dat Rupert Vrominck, een bouwondernemer, regelmatig geld biedt op de frituur. Hij wil de frituur overkopen om ze daarna te slopen en een appartementsblok op te zetten. Maar oma en opa willen de frituur helemaal niet verkopen. Telkens biedt de bouwondernemer een hoger bedrag, maar oma en opa blijven nee zeggen. Maar dan komt Rupert met een weddenschap. Als oma en opa 1.000 porties frietjes kunnen verkopen op drie dagen tijd, dan mogen ze de frituur behouden en krijgen ze 25.000 euro. Lukt het hen niet, dan wordt de frituur gesloopt.


Mening

Toen ik het verhaal las, wou ik het meteen uitlezen. Het duurde nog geen bladzijde, of ik was al helemaal in het verhaal gezogen.

Ik vond het verhaal superleuk, niet zo ontroerend als de achterflap zegt, maar wel heel spannend. Er komt zelfs een vleugje magie aan te pas, dat heeft de titel al een beetje verklapt. Ook heb ik superhard gelachen. Het is heel vlot geschreven, ook al gaat heel het boek maar over 4 dagen. Ik zou het boek meteen opnieuw uitkiezen als ik terug kon gaan in de tijd. Het verdient het om gelezen te worden want het is echt keigoed geschreven.

Er staan ook een paar tekeningen in het boek. Dat maakt het makkelijker om te lezen voor jongere lezers. Maar zelf vind ik die tekeningen niet echt nodig.

Op dit moment is het boek een bestseller: het staat in de top 10 van de meest populaire jeugdboeken. Reden genoeg om het te lezen dus!






Info over het boek

"(S)Toverij Met Frieten" is een boek van Marc de Bel. Het is uitgegeven bij Houtekiet. Het telt 158 bladzijden. Het boek is te koop bij de boekhandel. Het ligt misschien ook al bij jou in de bib.


Boe!


79 views

Recent Posts

See All
bottom of page