top of page

Een wereldrecord onder de kerstboom...


Geen record zo klein, groot, supercool, grappig, speciaal of spectaculair, of het staat in het Guinness World Records-boek. De editie van 2023 is intussen uit, en ik wilde eens weten of het echt wel zo goed is als het eruit ziet. Ik heb het boek gelezen, en dit is mijn verslag.


Op de cover staan supermooie tekeningen die je ook doorheen het boek vindt. Ook de indeling ziet er heel leuk uit. Het is zo veel toffer dan een gewoon leesboek met veel meer foto's en tekeningen.


Op een bepaald moment dacht ik dat er iets te veel sportweetjes in stonden, en wat minder andere weetjes, want op de meeste pagina's stond er iets dat met sport te maken had. Maar dat bleek eigenlijk absoluut niet zo te zijn, er is echt wel voor ieder wat wils/weetjes.

Hou je bijvoorbeeld van muziek, en wil je weten welke wereldrecords daarin verbroken zijn? Ga dan naar één van de laatste pagina's (de index) en zoek daar het woordje muziek. Je vindt meteen een hele lijst met wereldrecords over muziek! Heel handig dus.


Dit boek raad ik zeker aan voor iedereen die van kei-coole weetjes houdt.

Wie echt een goed boek wil lezen, die gaat minder plezier hebben aan het Guinness World Records boek, want veel tekst staat er niet in.


Ons oordeel:Ik geef het boek 4,5 sterren op 5, omdat ik het een heel leerrijk, en toch ook ontspannend boek vind. Er is ook een minder leuk hoofdstuk 'de wereld rond in 300 wereldrecords', met wereldrecords over landen. Dat lijkt soms een saaie tekst over een land, en hier zijn de records moeilijk te vinden. Maar dat is geen grote domper. Het is toch nog altijd een tof boek.


En om af te sluiten... mijn lievelingsrecord:


Op 18 mei 2021 is in China het wereldrecord "meeste drones tegelijkertijd in de lucht" verbroken. In totaal vlogen er 5.164 drones tegelijk in de lucht en dat zorgde voor deze spectaculaire beelden!

Boe!


71 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page