top of page

Eliot (11) fietst van Brussel naar Parijs


Eliot op de fiets, ergens tussen Brussel en Parijs.

Enkele dagen geleden kreeg ik een superleuke tip. Eliot, een jongen uit Molenbeek (Brussel), was die dag met de fiets vertrokken vanuit Brussel naar Parijs! Een trip van 5 dagen, te volgen op zijn website, samen met zijn papa en zijn opa. Iedereen kon hem sponsoren, en het geld dat hij kreeg was voor Unicef, zodat zij met het geld kinderen uit Oekraïne kunnen steunen.


Intussen is Eliot weer thuis, maar net na zijn aankomst in Parijs kon ik hem enkele vragen stellen, die hij via mail beantwoordde. Veel leesplezier!


Hoi Eliot, hoe was je fietstocht, heb je veel speciale dingen meegemaakt?

Alles aan deze fietstocht was speciaal: 132km fietsen op één dag tijd, mijn klasgenoten die op de eerste dag 6 kilometer meegefietst hebben, 60 kilometer per uur fietsen, al het volk dat stond te wachten op mij in Parijs, … Parijs is echt een mooie en gigantische stad! Hoe leuk was deze trip!


Heeft je papa je soms moeten duwen (of jij je papa 😊)?

Ik fietste vaak op kop, dus mijn papa kon mij niet duwen. Op de eerste dag moesten we al veel klimmen, en ook op de derde dag was het vaak bergop (maar gelukkig ook bergaf).


Heb je je speciaal voorbereid op je grote fietstocht?

Ik ben 1 maand voor het vertrek beginnen te trainen, ongeveer 3 uur per weer op de rollen.

En verveelde je je niet op de fiets? Hoe dood je de tijd?

De tijd gaat snel als je fietst. Je lichaam is altijd in beweging, en je beweegt op het tempo van je inspanningen, je doet aan sport.

Fietsen is ook ontdekken: je ontdekt en doorkruist prachtige landschappen, je ontmoet dieren, je ademt veel geuren in, je hebt altijd frisse lucht, je bent niet opgesloten zoals in een auto.


Vanwaar die passie voor fietsen?

Ik fiets al sinds ik drie jaar ben. Ik fiets heel vaak met vrienden en familie, en ik doe regelmatig fietskampen. Ik wou al lang naar Parijs met de fiets, en meer dan 100km fietsen op één dag. En dat is gelukt!! Op dag 1 deden we 80km, op dag 2 90km, op dag 3 132km (!!), op dag 4 fietsten we 100km, en op dag 5 55km. We hebben wel niet altijd de weg gevolgd die op de site staat.


Wat heb je allemaal gegeten onderweg?

Voor de eerste dag hadden we zelf eten meegenomen, daarna moesten we het doen met wat we onderweg vonden. 's Middags meestal sandwiches, en 's avonds gingen we naar een restaurant, of mochten we lekker barbecueën bij vrienden.


En waar sliepen jullie?

Soms sliepen we in een tent, en soms konden we bij mensen thuis logeren of in een B&B.


Je bent nu aangekomen in Parijs, gaan jullie nu weer helemaal terug naar huis fietsen?

Nee, mijn mama, oma, zus en broer zijn voor een weekend naar Parijs gekomen, en nemen ons mee terug.


Hoeveel hoop je in te zamelen voor de kinderen uit Oekraïne?

Mijn doel was in het begin om meer dan 1.000 euro bij mekaar te krijgen. Dat is gelukt, dus nu hoop ik gewoon op zoveel mogelijk geld voor Unicef.Je kunt Eliot steunen via deze link.

Boe!

152 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page