Everzwijnen terroriseren Rome


Ik heb er zelf nog nooit een gezien op straat, maar in Rome, de hoofdstad van Italië, lopen ze je bijna omver: wilde everzwijnen. Ze zijn al langer een probleem in Rome: ze terroriseren de stad en mensen hebben er superveel last van. Bovendien gaat er een gevaarlijke ziekte rond bij de everzwijnen: de Afrikaanse zwijnenpest. Die is niet gevaarlijk voor de mensen of voor hun huisdieren, maar wel voor varkens.


Maar wat doen die everzwijnen eigenlijk in Rome? Ze zijn er op zoek naar eten. Ze steken hun snuit in vuilnisbakken, om eten op te sporen. Het zijn gevaarlijke dieren. Ze hebben heel scherpe tanden en ze hebben een groot lichaam. Toen een vrouw haar vuilnis wou buitenzetten, werd ze zelfs aangevallen.


De burgemeester van de stad Rome heeft nu maatregelen genomen en zal bij de vuilniscontainers hekkens zetten, zodat de everzwijnen geen eten meer kunnen stelen. En omdat de zwijnenpest gevaarlijk kan zijn voor de varkens die in de buurt leven, zijn er politici in Rome die vinden dat de everzwijnen moeten worden gedood.

Boe!


46 views

Recent Posts

See All