Help! Een Chinese spion op mijn gsm!


De Olympische Winterspelen komen eraan. Dat zijn de Olympische Spelen, maar met wintersporten. De Winterspelen zullen doorgaan in China. Het Olympisch Comité van ons land geeft de Belgische atleten de raad om geen eigen gsm, computer of tablet mee te nemen. Maar waarom eigenlijk?


Als je in China een website bezoekt of een app downloadt, dan haal je zonder dat je het weet misschien wel een Chinese spion binnen. China is een land dat wel vaker inwoners in de gaten houdt, afluistert of zelfs bespioneert. Als je in China op WhatsApp wil, dan gaat dat niet omdat het daar niet werkt! Je moet dus de Chinese versie van WhatsApp downloaden, "WeChat", waarmee soms gespioneerd wordt. Maar als je de app daarna weer van je telefoon wil gooien, dan zit dat Chinees spionnetje er nog altijd! En koop je een andere telefoon, je downloadt Instagram, je maakt een account aan met je emailadres (dat je ook op je andere gsm gebruikte), dan zit die FLOEPS opnieuw op je gsm.


De Belgische atleten krijgen daarom een andere gsm, waarmee ze kunnen bellen of berichten sturen naar mekaar, die veilig is en waar China niet op kan afluisteren. Want anders kan China hun sportschema's, geheime gesprekken of andere dingen gewoon bekijken.

Boe!

93 views

Recent Posts

See All