top of page

"Het Grote Vogeltelweekend" gaat zaterdag van start


koolmees kijkt naar links
Koolmees (meest getelde vogel 2021)

Zag jij vandaag een mus, een kraai of een roodborstje? Let dan goed op. Want dat zijn enkele van de vogels die centraal staan in "Het Grote Vogeltelweekend".

Natuurpunt, een organisatie die zich inzet voor de natuur, wil weten welke vogels er nu tijdens de winterdagen rondvliegen in Vlaanderen en Brussel. Daarom hebben ze jouw hulp nodig.

Natuurpunt vraagt om 15 minuutjes in je tuin te kijken en aan te duiden op hun site welke vogels je ziet. Wij maakten een stappenplan zodat het een beetje makkelijker wordt.


  1. Zet je op een rustig plekje van waar je kan kijken naar je tuin. Blijf daar 15 minuutjes zitten. Loop niet te veel rond want daar schrikken vogels van.

  2. Als je klaar bent, ga dan naar de website van Natuurpunt. Vul daar eerst in van wanneer tot wanneer je hebt gekeken naar de vogels in je tuin.

  3. Daarna duid je aan welke vogels je hebt gezien. Je krijgt een lijst met foto's van vogels en je duidt naast elke foto aan hoeveel je van die soort hebt gezien. Zag je geen vogels, dan vul je het formulier toch nog in, maar duid dan gewoon geen vogels aan.

  4. Je krijgt nog een lijst met persoonlijke informatie die Natuurpunt nodig heeft om te weten waar je woont. Alles ingevuld? Stuur de info dan op! Zo heb je weer een goede daad verricht!


Wij wensen je veel telplezier!

lijst met meest voorkomende vogels

Boe!






63 views

Recent Posts

See All
bottom of page