"Ik zie je graag!"


Misschien heeft iemand je vandaag wel een cadeautje gegeven, want vandaag is het Valentijnsdag. De dag waarop je eens extra laat merken dat je je liefje graag ziet door die een bloemetje te geven, of kaartje met een lieve boodschap op, of misschien wel iets anders. Maar vanwaar komt dat nu eigenlijk allemaal, en waarom vieren we de liefde precies op 14 februari?


Valentijnsdag zou vernoemd zijn naar Sint-Valentijn, een heilige priester die 18 eeuwen (1.800 jaar) geleden geleefd heeft. Maar wat hij met de liefde te maken heeft, dat weet eigenlijk niemand, want over zijn leven is bijna niets bekend.

Toch is 14 februari ooit uitgegroeid tot de "dag van de heilige Valentijn". Nu zeggen we dat niet meer, en hebben we het verkort tot: "Valentijn". In de Verenigde Staten zagen winkeliers hun kans om de feestdag te gebruiken om meer te verkopen, en die gewoonte is 30 jaar geleden ook naar Europa overgewaaid.


Maar als je verliefd bent op iemand, hoef je natuurlijk niet te wachten op 14 februari om dat aan hem of haar te zeggen!

Boe!


31 views

Recent Posts

See All