top of page

Drie weken vakantie en mondmasker vanaf zes jaar


De (alweer) nieuwe corona-regels zijn bekend. Sinds vrijdagochtend tot na de middag hebben de politici van ons land samen gezeten om te praten over de nieuwe corona-regels. Vooral over het onderwijs was er veel ruzie. Moesten de scholen sluiten en moesten wij thuisblijven tot de kerstvakantie? Het antwoord daarop is... Nee!


Er zijn wel een paar andere dingen beslist die belangrijk zijn voor kinderen. De kerstvakantie begint een week vroeger, al op maandag 20 december. Ook belangrijk is dat kinderen al vanaf zes jaar een mondmasker moeten dragen, ook in de klas. Op school zal een klas nu al vanaf 2 besmettingen moeten sluiten voor een quarantaine. Ook alle schooluitstappen mogen niet doorgaan. In je vrije tijd mag je wel nog sporten. Maar bij wedstrijden binnen mag er geen publiek komen kijken.


Evenementen met meer dan 200 bezoekers, zoals De Grote Sinterklaasshows van Studio 100 dit weekend in het Sportpaleis, mogen niet doorgaan. De nieuwe regels gelden al vanaf zaterdag. Het is allemaal even zwaar, maar we wensen jullie veel moed.

53 views

Recent Posts

See All
bottom of page