top of page

Mondmaskers verplicht vanaf 10 jaarEr zijn nieuwe coronamaatregelen. Die hebben de ministers van de regeringen in ons land woensdag genomen tijdens het Overlegcomité. Wij hebben de nieuwe regels voor jullie opgelijst.

  • De belangrijkste nieuwe regel voor kinderen is dat je vanaf 10 jaar een mondmasker moet opzetten op het openbaar vervoer en in gesloten ruimtes. Op school geldt die regel voor kinderen vanaf het 5de leerjaar.

  • Wie naar een discotheek wil, zal een coronapas moeten voorleggen, én een negatieve zelftest. Je kan ook kiezen voor een mondmasker in plaats van een zelftest.

  • Voor alle grote evenementen (zoals kerstmarkten) en in de cultuursector (theater, concertzaal, ...) luidt de regel: zowel een coronapas als een mondmasker zijn verplicht.

  • Over thuiswerken beslisten de ministers dat als je job het toelaat, je 4 dagen in de week moet thuiswerken. Vanaf 13 december wordt dat nog 3 dagen per week.

Bij de voorstelling van de maatregelen drukte premier Alexander De Croo iedereen op het hart: "We moeten het SAMEN doen." Viroloog Marc Van Ranst zei na de persconferentie: "We moeten afwachten of deze nieuwe coronamaatregelen voldoende zijn, we weten niet of de cijfers zullen stijgen of dalen."


De nieuwe coronaregels gaan in vanaf zaterdag 20 november.

Boe!

51 views

Recent Posts

See All
bottom of page