top of page

Nieuw nummer van Queen opgedoken met Freddie Mercury


Queen is vooral bekend van het nummer "Bohemian Rhapsody", maar misschien ken je hen beter van hun liedje "We Will Rock You". De band is 52 jaar geleden gestart en ze zijn nog altijd bezig. Al zeggen sommige mensen dat de wereldberoemde band is gestopt nadat hun zanger, Freddie Mercury, 30 jaar geleden gestorven is.


Na zo veel jaren duikt er nu een nieuw nummer op, waarin hij toch zingt. Heel straf!

Maar voor dat ik daar meer over vertel, is het misschien beter om wat meer te vertellen over de band en vooral hun frontzanger.


Wie is Queen? De band was niet meteen beroemd, het duurde tot hun 3de album voor ze echt doorbraken. De band maakte geen alledaagse liedjes, maar eerder een mix van rock en operamuziek. In 1984 stond de muziekwereld op zijn kop toen Queen-frontman Freddie Mercury bekendmaakte dat hij homo was. Dat deed hij in het liedje, "I Want To Break Free". Op 24 november 1991 overleed Mercury aan de ziekte aids. De muziekwereld, en alle fans van Queen, waren heel verdrietig.


Maar nu is er dus een vergeten liedje naar boven gekomen. Het liedje heet "Face It Alone", wat "Je staat er alleen voor" betekent. Het nummer zelf is heel rustig, tegenover al de andere liedjes die Queen heeft gemaakt. Hier kan je het beluisteren.


Op instagram en andere sociale media zijn de reacties alvast heel goed. Iemand schreef: "Ik werd er tegelijkertijd heel warm van en heel triestig. Ik moest er zelfs twee keer naar luisteren omdat ik door mijn tranen niet alles van de eerste keer gehoord had."


Wat vind jij ervan?

Boe!

121 views

Recent Posts

See All
bottom of page