top of page

President Biden bezoekt België


Joe Biden stapt "zijn" vliegtuig op.

Joe Biden, de Amerikaanse president, komt naar België. Hij wil samen met de NAVO (een groep landen uit Europa en Noord-Amerika, die beloofd hebben mekaar te helpen als ze aangevallen worden) nieuwe afspraken maken rond de oorlog in Oekraïne (daar lees je hier meer over). De plaats waar al die landen van de NAVO altijd vergaderen, ligt in Brussel.

President Biden wil ook bij een Europese Top zijn. Ook hun vergaderzaal is in Brussel. Vrijdag vertrekt hij weer. En dus zal Biden 3 dagen lang in ons land zijn.


Waar moet hij allemaal zijn?

  • Woensdag negen uur 's avonds: Joe Biden komt aan met zijn presidentiële vliegtuig: de Air Force 1. Dat is heel goed uitgerust: het kan 76 man meenemen, de president heeft zijn eigen suite, en er is een dokter (en een dokterspraktijk) aan boord - er kan zelfs geopereerd worden. Kogels raken niet door het vliegtuig want het is gepantserd . En als je denkt dat je al die smartphones aan boord kan hacken, heb je het mis, want die zijn beveiligd tegen alle soorten hackers.

  • Als Biden uit het vliegtuig is gestapt, rijdt hij samen met al zijn medewerkers in een colonne (een lange rij) van auto's naar hun slaapplaats: de president naar de Amerikaanse ambassade in Brussel, zijn medewerkers naar een hotel in de buurt. Er zullen 10 tot 50 auto's achter mekaar rijden. De president zelf zit in een zwarte Cadillac (een merk van auto) met als bijnaam: "The Beast" (zie foto onderaan). Er kan zeven man in die auto en de ramen zijn beveiligd tegen kogels. Men beweert dat er ook heel sterke wapens (shotguns) aan boord zijn.

  • Donderdag zal Joe Biden vergaderen met de NAVO in Brussel, en ook nog met de G7 (de zeven rijkste landen van de wereld) en de top van de Europese landen. Sommige straten worden afgesloten voor de veiligheid van de president, dus vraagt de politie om donderdag en vrijdag met de trein of de metro naar Brussel te komen.

  • Vrijdag mag Joe Biden even uitslapen, maar om 12u 's middags stapt hij zijn vliegtuig weer op en vertrekt hij uit België.

Als je deze auto, The Beast, donderdag of vrijdag in Brussel ziet, dan zou daar president Biden wel eens in kunnen zitten!

Boe!

81 views

Recent Posts

See All
bottom of page