Ons bezoek aan Gillis en Govaerts op MNM!


Foto: MNM

Woensdag 9 februari was ik uitgenodigd door Sander Gillis en Laura Govaerts, (dat zijn de twee presentatoren van het MNM-programma 'Gillis en Govaerts') om hun uitzending bij te wonen, live in de studio. Het werden twee uren vol leuke verrassingen. Wil je weten wat er gebeurde? Check dan dit artikel!


Toen ik aankwam, zag ik meteen de hele grote toren van de VRT.

Zendtoren Foto: Katrien Peirsman

Dat was een zendtoren, een toren die de radio- en televisieprogramma's de wereld in stuurt, zodat wij ze op onze tv en radio kunnen zien en horen. Na een kleine wandeling was ik aangekomen in het gebouw van de VRT. Daar moest ik eerst door een lange gang. In deze gang was er een minitentoonstelling over alles wat met de VRT te maken heeft.

Nadat ik de pijlen was gevolgd en naar de zevende verdieping was gegaan (er zijn in totaal 10 verdiepingen!!!) kwam ik aan op de redactie van MNM! Wat mij meteen opviel was dat er veel bureautafels leeg waren. En met veel bedoel ik: er waren maar 6 bureaus bezet.

Later vertelden Laura en Sander mij dat dit kwam door corona. Voor corona, moest je je best doen om een vrij tafeltje te vinden, maar nu werkt iedereen van thuis uit. Toen ik aankwam bij het "eiland" van Gillis en Govaerts werd ik meteen warm onthaald.

Ik kreeg een eigen bureau, en toen ik alles geïnstalleerd had, werd ik rondgeleid door Laura. Overal waar we kwamen, gaf ze me uitleg. Zo passeerden we langs deze rode zetels...

Rode zeteltjes rechts

Niets speciaals aan die rode zetels, zou je denken, maar ze vertelde mij dat hier de grote sterren wachten voor ze de studio ingaan. Camille Dhont had hier al gezeten, maar ook Metejoor, die bij Kinderkrant al artiest van het jaar werd.


Sander toonde me de reservestudio. Als de elektriciteit in de hoofdstudio zou uitvallen, konden ze nog altijd naar die reservestudio verhuizen, dat is een kopie van de hoofdstudio.

Sander legde mij ook uit waarvoor alle knopjes dienen en ook hoe ze de overgangen tussen de liedjes maken.

Ik voelde mij op dat moment al helemaal thuis bij MNM, en dan moest de uitzending van het programma nog beginnen. Twee uur lang mocht ik mee volgen, live in de studio!

Voor Gillis en Govaerts begon, moest eerst het nieuws nog voorgelezen worden.

Jensen Baert van MNM nieuws in de nieuwsstudio

Ik was verbaasd, want ik dacht dat nieuwslezer Jensen Baert in de studio zou zitten, maar hij zat in een apart studiootje voor het nieuws. Ik kon even mee in die studio om een paar foto's te maken. Daarna werd het programma aangekondigd door MNM-dj Brahim en toen was het begonnen. Spannend!


Het eerste onderwerp dat werd behandeld was een kleine uitvinding die je leven beter zou maken. Ik dacht aan een robot die je hond uitlaat, en Sander stelde een badge voor waarmee elke deur uit je leven geopend kan worden: "Geen miserie meer met handen vol geshopte spullen". Laura dacht nog aan een spray om de kaka van de vogels van je auto te schrobben. Een "luchtzuiveraar" was ook nog een ideetje en mondmaskers waarvan je geen geïrriteerde keel krijgt. Leuke ideeën allemaal!


Nog een paar liedjes, en dan was het al half vijf! Tijd voor het nieuws, maar niet Jensen las het nieuws deze keer voor, wel Jelle, de presentator van Karrewiet! Want Karrewiet bestond 20 jaar! Proficiat!

Foto: MNM

Er werd nog gepraat over Karrewiet en vanwaar die naam komt. De eerste intro van Karrewiet was een winkelkar die door de winkel sjeest. Het woord kar was al gevonden, maar dan werd er gezocht naar een aanvulling. "Kierewiet", dat betekent "een beetje gek", en als we van die ie nu eens een a maken, dan krijg je... Karrewiet! Superleuke ontmoeting was het!


Nog een liedje en, BAM, er kwam weer iemand anders binnen. Niemand minder dan... weerman Frank Deboosere!

Foto: MNM

Toen Frank weg was, was het tijd voor een grote verrassing. De week voordien (toen Sander en Laura me op de radio vroegen of ik eens een reportage over hen wilde maken) had ik hen verteld dat ik echt eens heel graag Bart Peeters wou interviewen, en jaja, je raadt het al: IK MOCHT BART PEETERS INTERVIEWEN!!!!!

Ik kon op dat moment weinig zeggen, omdat ik gewoon zo overdonderd was! Hoe zou je zelf zijn als je met je grote idool mocht praten?!

Ik werd keigoed geholpen door Laura en Sander en heb zo uiteindelijk drie vragen kunnen stellen aan Bart Peeters.

Toen was het al halfzes. De tijd ging supersnel vooruit, want wanneer het leuk is, dan vliegt de tijd! Toen er liedjes speelden, waren we nog wat aan het praten en soms kwam er een fotograaf fotootjes trekken. Als je in dit artikel een foto ziet waaronder staat: MNM, dan kwam die foto van die fotograaf. Bedankt daarvoor.


Toen was het tijd voor "SOS lied". Dat is een onderdeel van het programma dat elke dag terugkomt tijdens Gillis en Govaerts. Tijdens dit onderdeel vragen Sander en Laura aan de luisteraars wat ze 's avonds gaan eten, en dan zoeken ze daar een passend liedje bij.

Ze vroegen mij tijdens een liedje wat ik ging eten, maar ik wist het niet, dus riep ik mijn mama. We zouden die avond blijkbaar boontjes met patatjes en cordon bleu eten. Lekker. Iemand anders ging rijst eten, en daar werd een passend liedje bij gevonden.


Ik dacht: "Jammer dat het al gedaan is", maar er waren nog 2 verrassingen...


Verrassing nummer 1: er was een meneer die websites maakt, en mij 1 jaar gratis een volledig professionele site aanbood


Verrassing 2: ik kreeg een goodybag van MNM! (dat is een zak met allemaal spulletjes zoals pennen, stickers...)


Ik ben er zeker van: "Dit was de leukste dag uit mijn leven! Dankjewel MNM!"

Boe!
92 views

Recent Posts

See All