Schedel van Abelisauridae ontdekt!


De dino wiens schedel gevonden is kan er zo uitgezien hebben. Foto: Fred Wierum/Wikimedia Commons.

In Argentinië is de schedel van een nieuwe dinosoort ontdekt. Het zou gaan om een Abelisauridae (amai, moeilijk om uit te spreken!). De dinosaurus zou zo'n 70 miljoen jaar geleden geleefd hebben. De dino leefde in Zuid-Amerika, en zag er nogal al raar uit.


Hij had namelijk heel kleine armpjes, die een beetje nutteloos aan zijn lichaam bengelden (kijk maar naar de foto). De armpjes hadden geen beweegbare gewrichten denken wetenschappers. Gewrichten zijn delen van je lichaam die ervoor zorgen dat iets kan bewegen (knie, elleboog...). De Abelisauridae zal zijn armpjes dus zeker ook niet hebben kunnen gebruiken. Dat betekent niet dat hij niet sterk was, want hij had heel sterke kaken, en scherpe tanden. Daarmee kon hij zelfs dino's die groter waren dan hem, verscheuren.


"Een nieuwe soort dino, dat ontdek je niet zomaar", denk je misschien. Maar volgens dino-expert Anne Schulp is dat niet zo. "We ontdekken gemakkelijk één nieuwe dinosoort per week", vertelde hij op Radio 1. We hebben dus nog lang niet alle dino's ontdekt.

Boe!


143 views

Recent Posts

See All