Scheidsrechter fluit ernaast tijdens Afrika Cup


Scheidsrechter in een rood truitje, fluit na 89 minuten en 50 seconden de wedstrijd tussen Tunesië en Mali af, het stond 0-1.
De Zambiaanse scheidsrechter fluit Tunesië-Mali twee keer te vroeg af.

Voetbal is de populairste sport ter wereld. In Afrika wordt op dit moment de Afrika Cup gehouden, dat kan je vergelijken met het EK Voetbal in Europa. En tijdens die Afrika Cup gebeurde er in de match tussen Tunesië en Mali iets heel raars.


Tijdens de match wordt maar 1 goal gemaakt, door Mali. Dat is op zich niet zo speciaal, maar het rare gebeurt op het einde van de wedstrijd, vijf minuten voor het einde. Want plots, na nog maar 85 minuten, geeft de scheidsrechter (uit Zambia) al het fluitsignaal voor het einde van de match, vijf minuten te vroeg (een match duurt normaal 90 minuten).

De spelers reageren boos, want ze hadden in die laatste vijf minuten nog een extra doelpunt kunnen maken. Na lang aandringen komt de scheidsrechter dan toch opnieuw het veld op, en hij laat de match toch verder gaan.

Maar enkele seconden voor de volle 90 minuten speeltijd, fluit de scheidsrechter definitief af. Met alle rode kaarten en pauzes tijdens de wedstrijd, zouden er normaal nog enkele minuten moeten bijkomen. Maar de 2 ploegen waren zo boos dat ze het veld niet meer opkwamen.


Niemand weet echt waarom de scheidsrechter dat heeft gedaan, maar het is wel een heel straf verhaal!

Boe!

69 views

Recent Posts

See All