top of page

Schilderijen gemaakt met Rubiks kubussen!


Coole werken van Invader in het MIMA in Brussel.

Als je aan tentoonstellingen denkt, denk je waarschijnlijk aan grote zalen vol beschilderde canvassen en af en toe ook een beeldhouwwerk.


Maar als je eens een supercoole tentoonstelling wil zien, moet je zeker naar Brussel gaan. Daar is in het museum MIMA nog tot januari een tentoonstelling met kunstwerken die zijn gemaakt van Rubiks kubussen! Je weet wel, dat zijn die puzzels in de vorm van kubussen die je moet draaien tot alle vlakken één kleur hebben.


Je vindt er zelfs Panini-stickers van Rubiks kubussen.


Wie is Invader?


Invader is de naam die een Franse kunstenaar zichzelf geeft. Hij heeft al die kunstwerken gemaakt. INvader is Engels voor indringer en komt van een oude video game 'Space Invaders' uit 1978..

Hij begon in 2004 kunstwerken te maken met Rubiks kubussen, en noemde die nieuwe kunstvorm het 'Rubiks Cubisme'.


Al is Invader vooral bekend van zijn kleine mozaïekjes van figuurtjes uit het spel Space Invaders, en van allerlei andere leuke figuurtjes. Die werken - die zijn gemaakt met tegeltjes -kleeft hij hoog aan muren in de straten van allerlei steden. Dat doet hij meestal stiekem 's nachts...

Een mozaïek van Invader in Brussel naast Manneken Pis.

Weinig mensen weten wie Invader echt is. Hij houdt zijn gezicht verborgen. Toch maakte hij ook al enkele coole filmpjes op zijn YouTube-kanaal. Zoals dit filmpje waarin hij één van zijn mozaïekjes naar de ruimte schiet en alles filmt...Te gek! Kijk zeker naar de laatste vijf minuten...En in het filmpje hieronder hangt Invader een heleboel leuke mozaïekjes op in de straten van het Tunesische eiland Djerba.Wil je ook eens gaan kijken naar Invaders tentoonstelling met Rubiks kubussen in Brussel? Dat kan via deze link.

Boe!126 views

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page