Startte TikTokster bosbrand voor TikTok-video?


De TikTokster die je op de foto hierboven ziet, is de Pakistaanse Humaira Asghar. Ze heeft 11,5 miljoen volgers en kan zich daarmee een hit op TikTok noemen. Onlangs maakte ze een video waarin ze poseert met een mooie jurk voor een stuk bos dat in brand staat. Ze schreef bij die video: "Overal waar ik kom, breekt er brand uit".


Nadat ze die video had gepost, kwamen er veel boze reacties dat ze een stuk bos in brand had gestoken voor die video. Zelf ontkent ze dat. Maar er loopt nu wel een onderzoek om uit te zoeken wat er is gebeurd. Ook de milieuorganisatie Islamabad Wildlife Management Board zegt dat ze beter de brand had geblust, dan ervoor te poseren.


Hieronder zie j een Twitter-bericht van een meneer die kwaad op haar is.

Sta me toe te zeggen hoe ernstig deze kwestie is. Weet je waarom het in Pakistan tegenwoordig zo heet is? We hebben minder dan 9 jaar de tijd om klimaatverandering te bestrijden, of het weer op aarde zal nooit meer hetzelfde zijn. En ondertussen stak deze onwetende TikTokster Margalla Hills in brand voor een stomme TikTok-video. In Australië is de straf voor het stichten van bosbranden een levenslange gevangenisstraf! Als we strenge wetten zouden hebben in Pakistan, had niemand dit durven te doen.

54 views

Recent Posts

See All