top of page

Strijden tegen Alzheimer met supercoole stickers!


Woensdag was een speciale dag. Inderdaad, de herfst begon, maar het was ook Wereld Alzheimer Dag! Op die dag denken we nog eens extra hard aan de mensen die de ziekte van Alzheimer hebben. Maar wat is de ziekte van Alzheimer nu eigenlijk?


De ziekte van Alzheimer is een ziekte die het brein aantast, meestal van mensen, ouder dan 65 jaar. Wat gebeurt er als je Alzheimer hebt? Eerst word je korttermijngeheugen aangetast. Daardoor kan je bijna geen nieuwe dingen aanleren, en je vergeet tijdens een gesprek ook regelmatig waarover het ging.

Daarna word je langetermijngeheugen aangetast, en dat is het ergste. Daardoor vergeet de persoon met Alzheimer gebeurtenissen, en uiteindelijk zelfs personen uit zijn of haar leven!


Drie kinderen uit Mechelen hebben daarom een actie opgestart. Ze noemen hun actie NOLE. Met deze actie verkopen ze zelfgemaakte, maar kwaliteitsvolle stickers. Ze begonnen de verkoop al begin september op een rommelmarkt, en dat was een groot succes. Nu willen ze nog online hun coole stickers verkopen via NOLE.be. Zeker meedoen als je mee wil strijden tegen Alzheimer!
Boe!

90 views

Recent Posts

See All
bottom of page