top of page

Sus maakt voortaan de leukste cartoons voor de Kinderkrant


Sus zit aan zijn bureau, en gaat met pen over zijn schets. Hij ziet er stoer uit met zijn muts, T-shirt en bruin hemdje erover.
Sus werkt aan een van zijn cartoons.

Speciaal voor het nieuwe jaar hebben we iets speciaals voor jou, onze lezer. In de Kinderkrant kon je al nieuwsartikels bekijken, je kon er mopjes lezen, maar vanaf nu komt er nog iets extra's: een stripverhaal!


Ook wie houdt van cartoons (korte en grappige stripverhaaltjes) of een iets langer stripverhaal, zal voortaan terecht kunnen bij de Kinderkrant. Want onder de rubriek "Strips" vind je vanaf nu stripverhaaltjes gemaakt door Sus uit Beveren. Hij is nog maar tien jaar oud, maar hij kan geweldig goed tekenen. Natuurlijk is het leuk om wat meer over hem te weten te komen. Wij zochten hem op.


"Ik hou van gitaarspelen, volleybal en natuurlijk van tekenen. Ik wil later graag illustrator worden", zegt Sus. Hij is dol op alles wat met tekenen en strips te maken heeft. "Ik lees heel vaak de strips van De Kiekeboes. Die vind ik keileuk getekend, en de mopjes zijn ook tof. Vroeger las ik meer Suske en Wiske, maar nu lees ik ook stripreeksen die zijn afgeleid van Suske en Wiske, zoals Amoras."


"Eerst bedenk ik de grap, daarna denk ik na hoeveel plaatjes ik voor mijn cartoon nodig heb. Dan begin ik te schetsen met potlood, en ga ik er nog eens over met pen. Ik vind het ook leuk om iets aan de achtergrond toe te voegen wat niet kan. Een vogel die koffie drinkt ofzo. Dat is altijd grappig. Soms vind ik het wel lastig als een plaatje niet lukt, maar dan probeer ik een alternatief te bedenken." Als hij een cijfer op tien zou geven aan cartoons tekenen, is dat zeker een 10 op 10.


Van ons krijgt hij ook alvast een 10 op 10! Wat denk jij?

De cartoon vertelt het verhaal van de Overlever, die op een onbewoond eiland bidt tot God, om een bootje te krijgen om van het eiland af te geraken. God geeft hem een vlot, met een kruis op. Maar dan slaat God zich tegen het hoofd: De Overlever heeft het kruis van het vlot gehaald, en bidt voortaan - mét een kruis - om een bootje te krijgen.
De allereerste cartoon van Sus, uit zijn reeks "De Overlever".
Sus in strip-versie

De strips van Sus, vanaf nu dus exclusief te lezen in de Kinderkrant!

Boe!


435 views

Recent Posts

See All
bottom of page