Tip voor deze vakantie: geocaching


De paasvakantie is bijna halfweg, misschien heb je wel al leuke dingen gedaan, of ben je op vakantie geweest. Maar misschien verveel jij je wel af en toe? Wel, heb je zin om eens een superleuke en avontuurlijke wandeling te maken? Dan hebben we een heel leuke tip voor jou: geocachen!


Geocachen doe je via de Geocaching-app op je smartphone. Het is een zoektocht waarbij je via een route een klein kistje, buisje of doosje moet vinden. Dat zit meestal goed verstopt. In het kistje zit meestal gewoon een kaartje waarop je je naam moet schrijven en de datum waarop je het hebt gevonden. Soms zit er ook moeilijke puzzel in die je moet oplossen, maar dat gebeurt niet zo vaak. Het leukste is natuurlijk de zoektocht zelf.


De app Geocaching vindt je in de App store of in Google Play. Eerst maak je een account aan, en dan krijg je een kaart te zien waarop groene "ballonnetjes" staan met een doosje erop. Elk groen ballonnetje is een plek waar zo'n kistje verborgen ligt. Als je op het ballonnetje klikt, krijg je een pagina te zien met de naam van de "cache", de moeilijkheid om hem te vinden, en hoe ver het kistje van jou verwijderd ligt.

Als je besluit om je speurdersschoenen aan te trekken, kan je de route opvragen om ernaartoe te stappen.


Veel succes, en laat ons weten als je bent gaan geocachen!

Boe!38 views

Recent Posts

See All