Veel fastfood eten, laat je minder goed studeren


Een hamburger, een curryworst of frietjes kunnen al eens lekker zijn. Maar als je dat heel vaak zou eten, dan ga je er veel langer over moeten doen om een bepaald leerniveau te bereiken. Leerwinst heet dat. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie. De onderzoekers bekeken wat elke dag, of een paar dagen per week fastfood eten doet met een kind, en hoe goed ze zouden scoren op speciale toetsen van taal, rekenen en wetenschappen.

En wat bleek? Zeker de kinderen die dagelijks fastfood aten, scoorden minder goed op hun toetsen, en bereikten na enkele jaren duidelijk minder leerwinst.


Wat de echte oorzaak is van die lage leerwinst is nog niet helemaal duidelijk. Maar wel is het duidelijk dat er heel weinig goede voedingstoffen in fastfood zitten en dat er veel ongezonde vetten in zitten. "Eet daarom maar heel af en toe eens fastfood", waarschuwt voedingsexperte Raymonda Suy, "want het is niet alleen slecht voor je schoolprestaties, maar je kan er ook overgewicht door krijgen, of zelfs ziek door worden."

"Als je je fit wil voelen, en je wil een gewoon gezond gewicht hebben, is het belangrijk dat je genoeg variatie brengt in je maaltijden, met vooral groenten, fruit en vezels: voedingsstoffen uit de groene zones van de voedingsdriehoek."

Boe!


111 views

Recent Posts

See All