Wat gebeurt er nu allemaal in Amerika, en wat zijn al die rechtszaken rond Trump?


@donaldtrump West Point - The U.S. Military Academy

Oud-president van Amerika Donald Trump ben je zeker niet vergeten. De laatste weken komt hij veel in het nieuws. Maar zeker niet om een goede reden. De laatste weken zijn er in Trumps vakantiewoning in Florida (VS) veel documenten gevonden, die hij eigenlijk al had moeten afgeven toen hij stopte als president. Veel van die documenten waren heel geheim. Wat er nu eigenlijk allemaal is gebeurd, hebben we allemaal op een rijtje gezet!


8 augustus 2022.

Deze dag viel de FBI (een politiedienst in Amerika) binnen in het vakantiehuis van Trump in Florida. Daar vonden de speurders 18 mappen waar 'top secret' (zeer geheim) op staat, 54 mappen waar 'geheim' op staat, en 31 documenten waar vertrouwelijk op staat. Donald Trump zelf zegt dat al die informatie al was vrijgegeven en dus niets geheim meer was. Dat kan niet, want alleen de huidige president, Joe Biden dus, kan documenten ongeheim maken.


7 september 2022.

Na bijna een maand onduidelijkheid over wat er allemaal in die gevonden documenten zou staan, komt er eindelijk een beetje duidelijkheid! In de papieren die in de vakantiewoning zijn gevonden, zou informatie staan over de strategieën van een ander land als dat land zou aangevallen worden. Over welk ander land dat gaat, is niet verklapt.


21 september.

Nadat er twee weken niet meer over Trump gesproken werd, kwam hij terug in het nieuws... Uit andere onderzoeken bleek dat Trump ook in de tijd dat hij president van Amerika was, het land heeft opgelicht voor heel veel geld. Ook drie van zijn kinderen zouden hem daarmee hebben geholpen. De persoon die Trump 'aanklaagt' zegt dat dat hij 250 miljoen dollar zou moeten betalen. Of Trump dat ook zal betalen, komen we binnenkort te weten...


Boe!

106 views

Recent Posts

See All