top of page

Winnen onze Rode Duivels zondag opnieuw?

Woensdagavond 8 uur. Een moment waar heel veel mensen naar uitkeken. De Rode Duivels speelden hun allereerste wedstrijd op het WK in Qatar! Een avond die uiteindelijk goed is geëindigd, want de Rode Duivels wonnen van Canada met 1-0. Maar heel gemakkelijk werd het niet, pas in de 44ste minuut kon Rode Duivel Michy Batshuayi scoren. Maar volgens voetballiefhebbers hebben ze niet supergoed gespeeld.

België kreeg al na 9 minuten een strafschop tegen, maar onze doelman Thibaut Courtois haalde de bal uit zijn goal. Lukaku, die geblesseerd moest toekijken, sprong bijna uit het stadion van blijdschap.

Net voor rust maakte de vervanger van Lukaku, Michy Batshuayi, het eerste (en meteen ook het laatste) doelpunt van de wedstrijd. En zo werd het 1-0 voor België.

Zondag spelen de Duivels tegen Marokko. En als alles goed gaat, speelt Lukaku misschien weer mee! Voor sommige spelers is het nog maar de allereerste keer dat ze zo’n groot tornooi spelen, zoals voor Leandro Trossard of voor Amadou Onana. Een beetje steun van een vaste waarde als Lukaku zal hen dan zeker deugd doen.

Als de Rode Duivels winnen van Marokko, dan gaan ze sowieso door naar de volgende ronde.