top of page

WK Qatar: dit zijn de halve-finalisten


Argentinië, Frankrijk, Kroatië en Marokko. Dat zijn de vier landen die gekwalificeerd zijn voor de halve finales op het WK in Qatar.


De wedstrijd tussen Argentinië en Nederland zindert bij veel mensen nog na. Het duurde nog een razend spannende strafschoppenreeks lang, voor duidelijk werd dat Argentinië door ging, Nederland was uitgeschakeld. Maar over de Spaanse scheidsrechter zal waarschijnlijk nog het meest gepraat zijn: hij trok maar liefst 19 gele kaarten, waarvan 3 zelfs nog na de wedstrijd! Dat is een record op een WK.


Frankrijk won dan weer van Engeland met 2-1. De topscoorder bij de Fransen, Kylian Mbappé, kon deze keer niet scoren, maar zijn 2 teamgenoten Tchouaméni en Giroud scoorden wel. Exit Engeland.


Ook Kroatië en Brazilië hadden strafschoppen nodig om uit te maken wie door mocht. De Braziliaanse speler Marquinhos miste de beslissende penalty, waardoor Neymar en co niet verder geraken dan de kwartfinale.


Voor Marokko is dit WK sowieso al geslaagd, want ze speelden nog nooit een kwartfinale op een WK. Om nog verder door te stoten moesten ze Portugal, met de grote Ronaldo, verslaan. En dat deden ze, 1-0 werd het, en zo stoten ze nu voor het eerst door naar de halve finales.


Dinsdag spelen Argentinië en Kroatië hun halve finale, woensdag moet Frankrijk tegen Marokko spelen.

Wat denk jij? Lukt het Marokko om opnieuw te winnen, en kan Kroatië het halen van Messi en co?

Gust

143 views

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page