top of page

Zara vliegt als jongste vrouw ooit alleen rond de wereld


Zara kort na haar landing, met de Belgische vlag om de schouders, en de Britse vlag in de handen. Haar vliegtuigje staat achter haar.
Zara Rutherford bij haar aankomst. Foto @Miranda Luyckx

Dit is Zara Rutherford. Ze is 19 jaar en de jongste vrouwelijke piloot die ooit helemaal op haar eentje de wereld rond is gevlogen. Ze is half Brits, half Belgisch. Donderdagmiddag is ze veilig geland in Wevelgem (West-Vlaanderen), de plaats waar ze 155 dagen geleden vertrokken is. Haar vlucht rond de wereld startte op 18 augustus 2021. Ze vloog over 52 landen in 5 werelddelen. Hieronder zie je haar vluchtroute: (lees verder onder de foto)

Kaart met paarse lijn over verschillende landen
Reisroute

Intussen staat ze dus weer veilig op de grond, haar familie omarmde haar meteen toen ze aankwam, onder luid applaus van vrienden, familie supporters en een hele grote groep pers. Normaal gezien had haar trip al klaar moeten zijn in november 2021, maar door het slechte weer moest ze langere tussenstops maken. Onderweg sliep ze bij verschillende families over de hele wereld. Met haar vlucht wil ze meisjes aanzetten om ook pilote te worden.

Boe!


117 views

Recent Posts

See All
bottom of page