top of page

1 jaar Kinderkrant! De hoogtepunten... en NIEUWS!


Kinderkrant wordt 1 jaar! Een jaar lang sturen we nieuwsartikels de wereld in, voor kinderen, door kinderen.

En daarom heb ik speciaal een paar nieuwe weetjes, de hoogtepunten, en... een nieuw redactielid!


Hoe het begon


Wie er al van bij 't begin bij was, kan zich misschien het allereerste artikel herinneren in de Kinderkrant. Een artikel over Pommelien Thijs en Maksim Stojanac, die elk hun eerste single uitgebracht hadden, en er was natuurlijk het onvermijdelijke coronanieuws. En al gauw kregen we aandacht van Radio 2, de regionale tv RTV, en stonden we in de kranten!

Even later kwam daar ook Iedereen Beroemd bij (klik op de link om het filmpje te zien).


Kinderkrant op bezoek bij MNM


Maar dan werd ik plots uitgenodigd door Sander en Laura van MNM, om een halve dag mee te werken aan hun radioprogramma Gillis en Govaerts, op voorwaarde dat we er daarna een reportage over zouden schrijven natuurlijk. Het werd een fantastische dag. Er was niet alleen een heel toffe sfeer bij MNM, ik kreeg zelfs de kans om mijn grote idool Bart Peeters te interviewen! Ik vind het nog altijd één van de leukste dagen uit mijn leven!

En speciaal voor de verjaardag van Kinderkrant stuurde Sander ons nog dit filmpje door:

DANKU SANDER!


Het meest gelezen artikel


In december vorig jaar mocht ik weer iets heel bijzonders doen: Steven Van Gucht interviewen, dé corona-expert. Het werd meteen het meest gelezen artikel op de site, met 1.000 views!


Cartoons


Op een dag kreeg ik een mailtje van Sus. Hij wou dolgraag cartoons maken voor Kinderkrant. Daar konden we geen nee tegen zeggen! En vandaag krijg je weer een nieuwe cartoon:En toen was er Gust


En dan, het GROTE nieuws. We hebben een nieuwe reporter bij Kinderkrant. Hij heet Gust, 10 jaar oud en houdt van sport. Hij heeft onlangs zijn allereerste artikel geschreven voor Kinderkrant, over ... de Rode Duivels!

In de toekomst hoor en lees je zeker nog meer van hem!


Bedankt om Kinderkrant al een jaar lang zo trouw te lezen, tot snel!

Boe!


163 views

Recent Posts

See All
bottom of page